top of page

texelblues challenge 2019 bands

Dit zijn de 5 bands die genomineerd zijn voor de eerste Texelblues Challenge. De winnaar ontvangt de Texelblues Challenge 2019 Award en treed volgend jaar mainstage op tijdens de 33ste editie van Texelblues. 

Zaterdagmiddag 12 oktober

14.00 - 17.00 uur

Centrum van Den Burg

TBC19-wit.png
Bettie Bravo_edited.png

BETTIE BRAVO

Stayokay

Bettie Bravo is een Rock 'N Bluesband uit Twente met Pit! De band is opgericht in 2017 door de stoere frontvrouw Silke Wolthuis.

Begin 2018 meldt de band zich aan voor een tweetal wedstrijden en stonden ze bij zowel 'De Grote Prijs van Twente' en 'Open Podium Twente' in de finale. Grote Prijs van Twente' en 'Open Podium Twente' in de finale.

In december 2018 zijn ze de studio ingedoken om de eigen nummers op te nemen. Hun nummers variëren van vuige blues tot lekkere uptempo rocknummers met af en toe een funky sausje! 2019 staat in het teken van hun debuut EP! Deze zal in de zomer van 2019 uitkomen. Daarna kun je niet meer om deze band heen en zal de Bettie Bravo Beat zich steeds verder uitbreiden over het land.

 

Silke Wolthuis - Zang

Jan Broeze - Gitaar

Tom Schurink - Bas

Charel Meulensteen - Drums

Bluesboys.jpg

MIKE MARTIN & THE BLUESBOYS

CAFÉ MANS

Mike Martin and the Bluesboys speelt op een geheel eigen manier en met een kenmerkende sound. De muzikanten zijn oude rotten in het vak, leven de blues en spelen met Noord-Nederlandse nuchterheid en een enorme dosis muzikaliteit.

 

De band is een feest om naar te luisteren en te kijken. Met een unieke inbreng van mondharp en saxofoon, groovende ritmesectie, vette gitaar, doorleefde zang en af en toe een muzikale inbreng van Ruben Hoeke. “Mike Martin & The Bluesboys hits the blues”.

Schermafbeelding 2019-09-11 om 15.06.17.

THE MUDBIRDS

BRASSERIE DE LINDBOOM

Blues liefhebbers worden verrast door ‘The Mudbirds’. Originele geluiden, moderne harmonieën, onverwachte ritmes en een zeldzame combinatie van mondharmonica, dobro, bottleneck slide gitaar, weissenborn en lapsteel. Een fascinerende mengeling van blues, bluegrass en alles wat daar tussenin ligt. “Alan Laws (1961. UK) is eind jaren 70 begonnen als 'busker' (straatmuzikant) in de Londense metro. Zijn virtuoos harmonicastijl combineert techniek met krachtige, maar ook subtiele tonen. René Tweehuysen (1957.NL) is een dobro-, weissenborn-, bottleneckslide- gitaar en lapsteelspecialist met een unieke stijl. Als winnaars van de Dutch Blues Challenge in 2011 in de categorie solo’s/duo’s vertegenwoordigden The Mudbirds Nederland tijdens de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis in 2012. 

 

Alan Laws (UK) – akoestische gitaar, zang, harmonica, shruti box

René Tweehuysen (NL) – dobro, bottleneck slide gitaar, weissenb

image1.jpeg

POSSUM BELLY OVERALLS

CAFÉ DE slock

Deze band is begonnen in 2017 met zoeken naar de juiste muzikanten om een Ol’ time Rustic Bluesband te beginnen. Nadat Torsten en Jan , Fabrizio vonden en Ray bij de band voegde kon het oefenen beginnen. In januari 2018 deden wij ons eerste optreden in het legendarische Home of the Blues “Maloe Melo” in Amsterdam. In Maart kwam Torsten op de “Harmonica Meet” Joris tegen die toevallig opzoek was naar een band. 5 Mei speelden we in de grote zaal van “Paradiso”. Torsten is een absolute Blues Harp man die de harmonica feilloos beheerst en ook vocaal overtuigd. Fabrizio is een temperament volle zanger/gitarist uit het zonnige Italië die we voor ieder optreden laten overkomen en heeft zijn eigen geluid en stijl die authentiek maar zeker fris klinkt. Raymond Blom speelt al jaren in diverse jaren '50 bands de contrabas en knalt ook hier de lange snaren op en neer. Henk op drums echte Shuffle Machine met een groot hart voor oude Blues klassiekers.

Torsten Stähler - harmonica, vocals

Ray Blom - upright bass

Fabrizio Carrieri - guitar, vocals

Henk Wes - drums

57839925_587965395045941_215287949701834

RAYMUNDA

CAFÉ DE zwaan

De band rond de charismatische frontdame/zangeres Raymunda Vervaeck bestaat drie jaar en geniet meer en meer aanzien binnen het Blues/Rock circuit. Met veel emotie en sensatie brengen zij Blues/Rock die je het ene moment opzweept en het andere moment ontroert. 

 

Begin van het jaar 2019 zijn ze gestart met het opnemen van een album, in concept opgenomen in een antikraak boerderij in Oudenhoorn (Voorne-Putten) De eind opnames en mastering is gedaan bij Rocktown studio in Rotterdam. Album is eind april uitgekomen op CD en Vinyl onder de naam “All of me”.

Raymunda Vervaeck - zang

Martin Waliana - gitaar

Stephan Bijl - gitaar

Robin Kraag - bas

Joel Purkess - slagwerk

Winnaar

2019

Bettie Bravo

bottom of page