Texelblues bands 2019:

Erja Lyytinen (FIN)

Vrijdag 11 oktober (mainstage) Question Plaza

"Best Guitarist 2017" - European Blues Awards

Sinds Erja Lyytinen vijftien jaar geleden voor het eerst de opnamestudio betrad, was zangeres en gitarist Erja Lyytinen een vaste waarde in de internationale bluesscene. ‘Another World’ is haar nieuwe album.
Erja Lyytinen hoort voortaan bij de lijst van pioniers en regelbrekers. Al zeventien jaar kennen we haar als de koningin van de slide, wiens songs regelmatig de bluesrock scene opvrolijken. Maar met haar nieuwe studioalbum ‘Another World’ laat de Finse bandleider zien dat we tot nu toe alleen een deel van haar creatieve geest hebben leren kennen. “De titel van het album geeft aan dat ik een ​​nieuw terrein wil betreden, zowel muzikaal als spiritueel”, aldus Erja “Ik reisde naar een nieuw land vol muzikale ideeën. Dit album is open, nieuwsgierig en energiek.”

 

Niet langer vasthouden aan het vertrouwde patroon van de blues dus. Erja heeft al herhaaldelijk de grenzen tussen genres opgezocht: de authentieke, traditionele blues zoals op haar internationale debuutalbum ‘Pilgrimage (2005), op ‘Voracious Love'(2010), waarna de soulvolle klanken volgden, zoals bij de Elmore James tribute album ‘The Sky Is Crying’ (2014). Het einde van een relatie werd uiteindelijk de inspiratie voor ‘Stolen Hearts‘. Erja is nu begonnen aan een nieuw hoofdstuk: ‘Another World’ waarin het gevoel van lente, nieuw leven en een nieuw begin de basis vormen voor de songs Het hele album is meer rock en funky met elementen van blues, pop, hardrock en prog rock of een Ierse vibe.

Toch blijft ze ‘Queen of the slide-guitar’

Aynsley Lister (UK)

Zaterdag 12 oktober (mainstage) Question Plaza

“Music is a release for me.  When I play I get lost in it and it's a very happy place to be”

Wanneer men oudere albumrecensies of concertverslagen van Aynsley Lister in het Rocktimesarchief doorleest, komt men veel lof over hem tegen. Kritische opmerkingen al helemaal niet. Zo gezien heeft Aynsley het in het verleden allemaal goed gedaan. In de loop der tijd heeft hij veel verschillende muzikanten in zijn band gehad, maar steeds is het hem gelukt, die zo te kiezen, dat ze zijn blues perfect kunnen ondersteunen. Lang heeft hij bij RUF Records gezeten en daar zijn cd’s uitgebracht maar de laatste twee albums ‘Home’ en ‘Eyes Wide Open’ werden op zijn eigen label Straight Talking Records uitgebracht. Aynsley heeft inmiddels zijn weg in de blues gevonden. Door met muzikale kwaliteiten te overtuigen en daardoor meer fans te krijgen is een manier om succes te hebben, maar de blues met eigen ideeën en op eigen wijze te spelen is een andere. Door die eigen stijl is hij een soort trendsetter geworden. De covers die hij gebruikt, zoals Purple Rain (Prince), Take Me To The River (Al Green), Hush (Deep Purple) of songs van Jimi Hendrix, krijgen door zijn unieke stijl een eigen geluid.

Of zacht of hard, of snel of langzaam, of met toewijding en overgave, individuele klasse en muzikaliteit Aynsley Lister bewijst tot de top van dit genre te behoren.

Dit is een show die je niet mag missen!

“Guitarist of the Year” Winner - British Blues Awards 2015
“Songwriter of the Year” Winner - British Blues Awards 2014
“Song of the Year” Winner (Home) - British Blues Awards 2014
“Best Live Album” (Tower Sessions) Winner - Blues Matters Writers Poll 2011

Na 17 jaar terug op het Texelblues podium.

 

Gevraagd naar invloeden, antwoordt Sas; wanneer ik Jeff Beck hoor spelen begint het te jeuken. Hij speelt met zo'n eenvoud en tegelijkertijd met zo'n fanatisme. Niet te geloven. Ik ben ook een echte Jimi Hendrix-fan. Hij is nog niet overtroffen. Stevie Ray Vaughan Ik vind het fantastisch, maar het verschil tussen hem en Jimi is dat als je hem elke avond zou horen, je zult merken dat er slechts kleine verschillen in zijn spel zitten. Terwijl Jimi op een avond over zijn snaren zou kunnen struikelen en de volgende nacht zo briljant kan zijn dat je serieus zou overwegen om al je spullen te verkopen. Jimi kende geen grenzen. Toen hij Hey Joe speelde, was zijn geest al bezig met totaal andere dingen. Wat hij met Miles Davis wilde doen, vind ik fascinerend. Ik ben ook een echte Miles Davis-fan. Hij is de Jimi van de Jazz-wereld. Toen ik 16 was zag ik Buddy Guy. Hij speelde met heel veel dynamiek. Dynamiek is naar mijn mening een van de belangrijkste “instrumenten” in de muziek; een rustig lied met een sterke brug of een luide song met een zeer stille brug. En natuurlijk Rory Gallagher, mijn grootste held. Ik had het voorrecht en de eer om 3 keer met zijn band te spelen. De Allman Brothers Band zijn ook fantastisch. Zodra ze zijn gestart, is er geen reden om ze te stoppen. Net als bij ons.

 

Voor Julian is het spelen van muziek iets wat hij doet tot de dag dat hij zijn gitaar neer zal leggen. Julian zal altijd nummers schrijven over eenzaamheid en onderdrukking. Muziek troost nog steeds zijn rusteloze ziel, na la die jaren nog steeds in hem……

High-energy band uit Southampton

Backwater Roll is een krachtige high-energy harmonica aangedreven 6-mans bluesband, afkomstig uit Southampton, Engeland.

De band speelde als voorprogramma met vele internationale blues artiesten zoals

ERIC GALES, IAN SIEGAL, THE HOAX, JON AMOR, AYNSLEY LISTER, MICHAEL KATON, POPA

CHUBBY, MATT SCHOFIELD, OLI BROWN, VIRGIL & DE ACCELERATOREN,

DE NIMMO-BROERS, KIRK FLETCHER en nog veel meer ...

Ze hebben als headliner op vele grote festivals in de UK opgetreden en de band is dan ook een van de meest gewilde live acts in het UK blues-circuit.

Het live-album "Backwater Roll - LIVE at the Platform" is een enorm success.

Diverse optredens op de Engelse radiozenders sinds de release van dat album, met zelfs een BBC Radio optreden.  Het album heeft maar liefst drie maanden in de Top 25 van de IBBA gestaan met nummer 5 als hoogste notering.

De band kijkt uit naar het optreden op het Texelblues festival.
 

Tony and his Hellhounds a real power blues band....

'Play from the heart, not by the rules'. That’s the Hellhounds motto. If you are expecting, waistcoats & hats, or suits, shirts & ties, you have the wrong band. This is raw 'old school' down to Earth, dangerous, rock blues, with attitude; think Marshall, Fender, hot valves & full power.

This three piece band from Manchester England, have toured Europe & beyond, playing a mixture of their own original material as well as paying homage to heroes such as the late, great, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan & Jimmy Hendrix. Basically they do as they feel on the night & the set rarely stays the same from one gig to the next.

 

It can be anything from high tempo, hard rock to slow, mellow blues & all points in between.

Tony Dowler (guitar vocals), Dave Burns (bass) & Steve Tansley (drums) have played most kinds of music over the years, in various bands, but somehow always end up back together doing what they do best! It's what they were born to do & they love doing it.

 

This band never fails to deliver; all of their gigs, whether in the UK, Netherlands, Germany, Belgium, Norway or Ireland have been a huge success & quite a party.

 

Come & see for yourself. You won't be disappointed!

Vrijdag 11 oktober Café De Zwaan

She is painting with all three instruments

 

DEDE PRIEST, opgegroeid in Texas, heeft door jarenlang optreden een internationale naam opgebouwd. Deze muzikante beweegt zich met haar imposante stem, gitaar én viool tussen authentieke Blues, (Southern) Rock, Soul, Jazz en Folk en roept herinneringen op aan Sister Rosetta Tharpe, Big mama Thornton, Etta James, Don Sugarcane Harris, Freddie King en T-Bone Walker. JOHNNY CLARK’S OUTLAWS is een klassieke 3 man’s band uit Nederland met de wortels diep in de Amerikaanse muziek traditie. Dede Priest & Johnny Clark’s Outlaws hebben een unieke en herkenbare stijl ontwikkeld die Blues combineert met elementen uit de Rock, Soul, Gospel, Folk en Country. Hun eerste CD, "FLOWERS UNDER THE BRIDGE" (December 2017), ontving buitengewoon goede recensies. De EP "CROCUSES FROM ASHES" is het opvolgende album, uitgebracht in mei 2019. De samenwerking leidt tot optredens waarbij originele songs hun stempel drukken op een geladen atmosfeer in een hedendaagse cross-over stijl.

Vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober Café De Slock

A new rising star!!!

Stef Paglia nam voor het eerst op 12 jarige leeftijd een gitaar in de hand en liet deze nooit meer los. Zijn vader liet hem kennis maken met de blues met als gevolg dat de blues microben ook bij hem toesloegen. Hij is vooral bekend van The BluesBones (Winner Belgian Blues Challenge 2016, 2de european blues challenge) waar hij mee in binnen- en buitenland optreedt, zo stond hij o.a. op Blues Peer, Swing Wespelaar, ... . Hij heeft al een paar keer het podium mogen delen met internationale toppers o.a. Laurence Jones, The Nimmo Brothers, Eric Steckel, Danny Bryant,... . In 2016 vroeg Sean Webster hem om een functie in zijn band in te vullen.

 

Naast dit alles is hij druk bezig om aan zijn eigen weg te timmeren. Samen met zijn muzikanten Joel Purkess (Can) op drums en Geert Schurmans op bas brengt hij een brede mix van eigen werk en covers. Stef Paglia laat zich graag beïnvloeden door verschillende muzikale richtingen en probeert hiermee zijn eigen blues stijl te creëren. Verwacht je maar aan een stevig potje groovy bluesrock!!

'Deze blues artiest staat als een huis'

 

Als zanger/gitarist heeft Joost de Lange zijn eigen band opgericht. Ook voor die tijd was hij al geen onbekende in de Rock en Blues scene. Hij speelde eerder in verschillende bands, waaronder de Zeeuwse rockband Yes You Did, waarmee hij 5 albums uitbracht en de Zeeuwse popprijs won.

Na enkele bandwisselingen is in 2014 Ramses Donvil op de drums erbij gekomen. Joost en Ramses kenden elkaar al langer van de Jazz Studio in Antwerpen en ook van rock/blues-projecten uit de Vlaamse scene. In 2015 maakte Mitchell Goor met zijn strakke, groovy baslicks de huidige lineup compleet.

 

Dit Power Trio is een graag geziene gast op veel podia zowel nationaal als internationaal. Ze weten iedere gitaarliefhebber steeds weer te raken. Met veel optredens achter de rug in zowel clubs als op festivals heeft de band genoeg ervaring om een stevige show neer te zetten. Tijdens hun live-shows wordt een indrukwekkende mix gespeeld van vooral veel eigen werk en ook nummers van Jimi Hendrix, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan. Weet u meteen in welke hoek u deze mannen muzikaal zoeken kunt.

Zaterdag 12 oktober Café Mans

Happy blues!

 

Het is dé droom van elke jonge muzikant, naar Amerika gaan, je idolen ontmoeten en samen op het podium je favoriete muziek spelen. Een vals paspoort gebruiken om de leeftijdsgrens in de clubs te omzeilen en door de artiesten Little Boogie Boy genoemd worden.

Dit is het verhaal van zanger/gitarist Hein Meijer, die in 1992 naar blues mekka Chicago afreisde en zijn bijnaam verwierf om zijn jeugdige, opgewekte en enthousiaste verschijning.

“Muziek brengt mij ontzettend veel vreugde, zodoende sta ik altijd met een brede glimlach op het podium. Aangezien het publiek steevast “happy” wordt door onze muziek, wisselen we deze positieve energie met elkaar uit. Het één versterkt het ander, dat is nou Happy Blues!” Aldus Hein.

Bassist Jan den Boer staat te genieten, geen duizend en één noten, lekker spelen en loslaten. Door zijn jarenlange ervaring is meeveren met de muziek net zo gewoon als een wandeling door het bos. Bert Fonderie zit achter z’n drumkit, zingt spontaan een paar zinnen mee en moedigt Hein aan er nog een schepje bovenop te doen tijdens een gitaarsolo. Een uptempo song wordt abrupt beëindigd en Hein geeft met een gitaarlick de sfeer aan voor de volgende song, nu een love ballad, “for the ladies”.

 “It`s All-in The Blues” is de titel van het laatste album, welke door Bluesbreeker gerecenseerd werd als: “een prachtige muzikale reis die van begin tot einde boeit”.

Little Boogie Boy is driemaal genomineerd voor de Dutch Blues Awards, in de categorieën beste gitarist en beste vocalist. Hij deelde het podium met artiesten als Magic Slim, T-Model Ford en Sam Carr, begeleide met de band o.a. John Primer, Nick Holt, Mojo Buford, Tail Dragger, Harmonica Shah, R.J. Mischo, en was als eerste Nederlander te zien op het befaamde King Biscuit Festival in Helena, Arkansas.

Zaterdag 12 oktober (mainstage) Question Plaza

La Grange staat voor bluesrock!

La Grange werd opgericht in 2005 en na 10 jaar opgetreden te hebben in de Nederlandse blues scene, heeft de band besloten een time-out te nemen. De bandleden waren druk met andere projecten en de time-out duurde uiteindelijk langer dan gepland. 

Na 3 jaar stilte heeft de zanger/gitarist Frans Liebregts eind 2017 besloten om nieuw leven te blazen in de band. Hij brengt verschillende muzikanten bij elkaar om weer onvervalste Bluesrock covers en gevoelige blues ballads te vertolken. Dit alles in de oude vertrouwde La Grange-sound. La Grange speelt onder andere covers van Walter Trout, Popa Chubby, Stevie Ray Vaughan, Rory Gallagher, Kenny Wayne Shepherd, Jimi Hendrix en meer. 

De bezetting van La Grange bestaat uit: Frans Liebregts als zanger/gitarist, Kaleka Keys op de Hammond/piano, Giel Samuels op de bas en Marcel Boss op de drums. 

Houd je van Bluesrock? Dan is het zeker de moeite waard om deze band eens te beluisteren! 

Vrijdag 11 oktober Café De zwaan

Just Blues!

NO KING is een jonge band met roots in het Oosten van het land en is bij elkaar gebracht door Phil Bee (Phil Bee’s Freedom/Colonel Jetski/King MO). Strakke blues wordt afgewisseld met stevige bluesrock, gespeeld met lekkere funky invloeden. Heerlijk gitaarspel, een Hammondorgel (uiteraard met Leslie), solide drums en een retestrakke bass bezorgen een onvergetelijke ervaring!

 

Inspiratie haalt NO KING uit artiesten als Stevie Ray Vaughan, Deep Purple, Jimi Hendrix, BB King, King MO, King of the World, Albert King en Freddie King. Gezien de namen van de laatste paar artiesten past de naam goed in het rijtje. Geen ‘King’, maar wel de blues. Dat is NO KING, Just Blues.

In 2018 nam No-King deel aan de Young Texelblues Challenge, de jury was erg onder de indruk van hun gedrevenheid en kwaliteit. Vandaar dat Texelblues No-King heeft uitgenodigd om deze editie op te treden voor een groter publiek.

Vrijdag 11 otktober (mainstage) Question Plaza

Winnaar Young Texelblues Challenge 2018!

Ray Stepien Trio, een vurige bluesband uit Eindhoven. Het gitaarspel van frontman Ray wordt nu al vergeleken met dat van grootheden als Hendrix en Stevie Ray Vaughan. Naast covers van onder andere deze heren, speelt de band ook eigen nummers die wederom goed in de smaak vallen bij het publiek. Ieder optreden gaan deze heren uit het dak en nemen hun publiek daarbij mee. Ray Stepien Trio, be sure to check it out.

Dit jaar neemt Ray Stepien deel aan de finale van de Dutch Blues Challenge.

Vrijdag 11 oktober Taveerne De 12 Balcken

Nederlands talige POWER blues!

Sheewawah is een powertrio zoals een powertrio bedoeld is: een drummer, een bassiste en een zingende gitarist. Energiek, vunzig en met een batterij aan fuzz-pedalen waar je oren van klapperen. Met de werkethos van een eindjaren '60 rockband en frisse Nederlandstalige teksten van nu. Dat je niet van Nederlandstalige muziek houdt, daar kom je vanzelf wel op terug. Op plaat steengoeie geproduceerde liedjes, live op zoek naar de grenzen in uitgesponnen jams. De wortels diep in de Amerikaanse muziekgeschiedenis, de kop alert in de wind. Levendig, toegewijd en frontaal!

Eind 2017 brachten ze hun debuut "Alles in Kleur" uit. Ze speelden o.a. op Zwarte Cross, Mañana Mañana en gingen in 2018 op pad met de Popronde.  Ze stonden in het voorprogramma van De Dijk en Laurence Jones en in het naprogramma van Bob Dylan.

Zaterdag 12 oktober Coninck van Poolen

Ontmoeting van 'Oldschool 'en 'Newschool' Blues

Een band waarin 'Oldschool' Blues 'Newschool' Blues ontmoet! Alle stijlen blues worden moeiteloos in elkaar verweven waardoor er een verrassend eigentijdse maar toch ook vintage sound ontstaat. Het repertoire van de Cruisers bestaat zowel uit eigen werk, als bewerkingen van traditionele Bluessongs van o.a. Sonny Terry & Brownie Mcghee, Big Bill Broonzy, Robert Johnson, Tommy Johnson, Muddy Waters, Little Walter en Leadbelly. 

Vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober Eetcafé De Steenenplaats

"Let the good times roll"

Bas Kleine & His Harmaniacs gaan terug naar de “Beale Street Corner Feel”. Een contrabas, een snaredrum, mondharmonica en gitaar en een goede song. Wie in de waan verkeert dat blues zwaar op de maag valt, zal zich na een portie “Harmaniacs” bekeerd voelen als een dopeling. “The Harmaniacs” hebben echter geen missie, slechts een doel: “let the good times roll!”. 

Vrijdag 11 oktober Hotel de Lindeboom

Let's Rock & Roll!

Boom Boom Barber is een Rock and Roll, Rockabilly band met een uitstap naar Swing en Blues.
Door een eigen 'twist' te geven aan de covers weten ze een geheel eigen Boom Boom sound te creëren en moeten de voetjes wel van de vloer!

Vrijdag 11 oktober 't Schoutenhuys

Zydeco like swamp music!

Zydeco La Louisiane is een funky ‘Zydeco Power Trio’ met Bill Honing op Drums, Peter Kummer op Bas en Peter Mul op Accordeon. De naam van de band verwijst enerzijds naar de stijl van de muziek, en anderzijds naar de unieke cultuur van de staat Louisiana met zijn Franstalige wortels. 

Een optreden van Zydeco La Louisiane is een reis door de geschiedenis van de Zydeco en een hommage aan de muzikale helden van de band zoals Buckwheat Zydeco, C.J. Chenier en Chubby Carrier.

Peter Mul is een echte ‘Zydeco Junkie’: hij heeft zijn hart verpand aan Zydeco, en reisde af naar het diepe zuiden van de Verenigde Staten, Lafayette in Louisiana, om muziek te maken met een aantal van zijn helden. Peter heeft onder andere met de bands Check Out The Zydeco en Zydeco Soul Fever gespeeld op talloze podia in Nederland, België en Duitsland. 

Drummer Bill Honing is van alle markten thuis. Hij speelde onder andere Dance Classics met Roel and the Gang, Rock met Hot Issue, Covers met Hot Leggs, hij begeleidde Julia Loco in de band Cheyenne en speelde in talloze andere bands. Naast zijn liveoptredens doet Bill studiowerk en heeft hij zijn eigen drumpraktijk. Als invaller bij Zydeco Soul Fever werd hij gegrepen door de zydeco-groove uit Louisiana.

Samen met Peter Kummer op bas vormt Bill de ijzersterke ritmesectie van Zydeco La Louisiane met ongelooflijk veel spelplezier en een weergaloze dynamiek. Ook Peter Kummer is een muzikale alleskunner: Pop, Jazz, Rock, Soul en Funk, hij draait er zijn hand niet voor om in bands als The Chaingang, Bitches Brew, Suzy and the Rangers en het Paul van den Belt Quintet. Maar zydeco heeft ook zijn hart gestolen en de pulsende grooves van Peter smelten naadloos samen met het stuwende drumwerk van Bill

Zaterdag 12 oktober Vibes Foodbar

Richville - Genuine grooves & riffs

Richville is een nieuw project van gitarist/zanger Richard van Bergen en drummer JJ Goossens.

Optreden als een tweemansband Richville kan worden omschreven als ongepolijst en uitgekleed, en de muziek is geïnspireerd op het tijdperk waarin de blues de overgang maakten van akoestisch naar elektrisch.

Richville streeft naar een mix van de trance-achtige kwaliteit van de Delta blues en Boogie met opwindende ritmes uit New Orleans. Bluesmuziek was tenslotte oorspronkelijk dansmuziek en geen excuus voor grenzeloos shredden dat je tegenwoordig zo vaak hoort. Het middelpunt van Richville is de essentie van deze krachtige muziek: geen fancy stuff, alleen echte grooves & riffs. Het draait allemaal om het onderbuikgevoel!

Richard van Bergen en JJ Goossens blinken uit op hun eigen brutale manier, zoals te horen is op het eerste Rootbag-album van Richard van Bergen.

Hun debuut-cd "Richville" (opgenomen in de Tub Thumper-studio van Bird Stevens) bevat 11 originelen en zal in september 2019 worden uitgebracht op Tub Thumper Records.

Vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober Café De Slock

Heavy Blues!

De bekende Roosendaalse formatie FARSTREET onder leiding van Frontman gitarist Jasper Verstraaten, brengt heavy bluesrock , stevige boogies, afgewisseld met hier en daar een ballad, op een zeer eigenwijze, dynamische manier, verwant aan de stijl van o.a. Gary Moore, Jimi Hendrix en Rory Gallagher!

 

Gitarist/zanger Jasper Verstraaten heeft in het verleden veel ervaring opgedaan bij diverse bluesjams, en deed al diverse gastoptreden met nationale en internationale artiesten zoals Jan Akkerman, Mike & the Mellotones, Chicago blueslegend Eddy Clearwater en the Juke Joints. Bij deze laatste band ging Jasper regelmatig mee als vast backup gitarist.

Farstreet speelt zowel bekend als onbekend, maar ook eigen werk.

 

Opvallend is ook hoe deze mannen een bekend nummer helemaal eigen kunnen maken.

Vrijdag 11 oktober Coninck van Poolen

Pure en Honest Blues

Slim Robin is een Nederlandse harmonicaspeler/zanger die vooral bekend is van zijn harmonicaspel bij een aantal bekende bluesbands waar hij deel van uitmaakte .
Je kon hem de afgelopen jaren vinden op nationale en internationale podia. Hij is al twee keer genomineerd voor beste bluesharpist door de Dutch Blues Foundation.
Was hij normaal op het podium de harp speler met zijn begeleiding en solo's is hij nu de frontman van zijn eigen band: Slim Robin Band.
In december 2015 is het debuutalbum: "Claim Your Wings" uitgekomen. Hierop zijn eigen nummers te vinden die een goede indruk geven waar de Slim Robin Band voor staat, pure en eerlijke blues. Van swings tot aan slow waarbij een poging om als publiek stil te blijven zitten, zeer moeilijk wordt. De gitarist op de cd is Sander Kooiman
De bandleden van de live band zijn ook niet de minste. De ritmesectie bestaat uit Andreas (Robbie) Carree en Jules van Brakel, beiden geen onbekenden in het blueswereldje. Behalve de begeleiding van Amerikaanse
bluesartiesten (Mike Welch, James Harman, Mitch Kashmar, Gary Primich oa.) maakten zij ook furore met de King Mo band. Arie Verhoef op gitaar is ook een oud gediende, zo is hij bekend van The Nervous Fellas en heeft hij ook getoerd met Sugar Ray Norcia.

 

Verwacht o.a. West Coast Blues met invloeden van George Smith, William Clarke, Little Charlie & the Nightcats, James Harman etc.

Zaterdag 12 oktober Café De Zwaan

Hip Shake moet je beleven!

Hip Shake is een Chicago-Bluesband, speelt bleus klassiekers uit de jaren ’30, ’40, ’50 en ’60, op authentieke aanstekelijke heup schuddende wijze.

Emotionele electric-blues om zorgen te vergeten, met goede muziek, een drankje te drinken of de voetjes van de vloer te wagen.

 

Dit alles gespeeld met het pure geluid uit gitaren en versterkers, net als de mannen van weleer moesten zoeken en vechten voor hun geluid.

 

Chicago Blues is hipper als ooit, terug van weggeweest. Kom het beleven!!!

Vrijdag 11 oktober Vibes Foodbar

Finalisten Dutch Blues Challenge 2018!

Gumbo & The Monk brengen de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van o.a. Robert Johnson, Son House, Mississippi John Hurt en vroege nummers van Muddy Waters, Howlin Wolf en John Lee Hooker. In een intieme (semi)akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joint in Mississippi.

Gumbo & The Monk brengen een intense, intieme en doorleefde show op diverse podia en festivals in Nederland en internationaal. Als finalisten van Dutch Blues Challenge 2018 zet dit duo hun missie voort om de sound van de ‘oerblues’ weer te doen herleven.

“Gumbo & The Monk zijn echte puristen” Johan Derksen – Muziek Voor Volwassenen

“Op hun zelfgemaakte instrumenten benaderden zij misschien nog het meest de echte, authentieke country blues” Cuby & The Blizzards Museum

‘Traditionale Deltablues’

 

Met zijn wortels stevig in de Brabantse stad ‘s-Hertogenbosch (ook wel Duketown) raakte Imco Ceelen in de ban van akoestische blues. Begonnen als bluesharp-speler bij verschillende bands en akoestische formaties heeft deze bluesende Brabander al snel in de gaten dat hij meer uit het genre kan halen wanneer hij zich toespitst op de traditionele deltablues. Met een resonator op schoot, een koffertje vol met bluesharpjes en de bezwerende ritmes van zijn voetzolen, gromt en zingt Duketown Slim zich een weg door oude klassiekers. Nummers van onder andere Robert Johnson, Muddy Waters, Big Bill Broonzy en andere grootheden uit de rijke bluesgeschiedenis worden onder de loep genomen, afgewisseld met authentiek klinkend eigen werk.
Dat de blues niet alleen over misère hoeft te gaan, bewijst deze bossche bluesman wanneer hij het genre serveert met een vrolijke knipoog en een vlotte babbel.
De muziek bracht Duketown Slim in het verleden door heel Nederland, Duitsland en verschillende plekken in de Verenigde Staten. Met zijn eerlijke, rauwe stemgeluid en kundig gitaarspel is hij een aanrader voor iedere bluesliefhebber.

Zaterdag 12 oktober Hotel de Lindeboom

'What rock 'n roll is all about'!

’69 Comeback is een nieuw Rock ‘n’ Roll trio met een groove!
Zij spelen volvette Rockabilly en Stampende Rock’ n’ Roll, met invloeden uit Jump Jive en Blues, maar laten ze zich absoluut niet leiden door een kalender die ophoudt in 1960, sterker nog, menig moderne rocksong moet er aan geloven en krijgt een fikse rockabillyshot van deze muzikanten, It’s not only Rock&Roll but we like it!

’69 Comeback is een rock ’n roll band met Gitaar, Contrabas en Drums die deze rauwe stijl met elk live-optreden weer nieuw leven inblaast, met veel energie, een groovy feel en met muzikanten die weten 'what rock 'n roll is all about'!

Vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober Café Mans

Semi akoestische blues!

The Men-Unplugged, dit duo heeft een geheel eigen sound en speelt (h)eerlijke nummers als blues traditionals en eigen nummers.

Gerrit van der Spaan is geboren in Amsterdam en speelt sinds zijn 12de jaar gitaar. In de jaren 80 heeft nij de ‘Mean Twon Blues Band’ opgericht en speelde later in ‘A Crossroads Deal’. Hij treedt nu en dan nog op met zijn eigen band ‘De Beaverhunt Blues Band’.

George Reijnders uit Hoofddorp bespeelt sinds 2005 de bluesharp en ook wel bekend als medeorganisator van de Harmonica Meetup Group Holland. George speelt sfeervolle blues op zijn harp, met de sound van de oude meesters.

In mei 2013 zag hu eerste cd “Weekend’ het levenslicht met daarop eigen werk maar ook vertolkingen van o.a. Rory Callaghers ‘Western Plains’ en de traditionals ‘House of the Rising Sun’ en ‘Going up the Country’.

Met de uitbreiding van het repertoire werd het tijd om weer een aantal nieuwe nummers vast te leggen op de nieuwe cd ‘On the Road’.

The Men-Unplugged staan garant voor (h)eerlijke semi -akoestische blues.

Zaterdag 12 oktober 't Schoutenhuys

Bluegrass, Folk & Old Country

 

The Cowpokes zijn een trio die Bluegrass, Folk, Country Blues en Old Time Country op de ouderwetse wijze spelen. Een geweldige band voor wie vrolijke, eerlijke, ouderwetse Amerikaanse muziek wil. Dit trio zul je niet betrappen op gebeuk op een drumstel of gitaar. Wél vingervlugge banjo-, gitaar- en mandolinewerk. De meerstemmige zang maakt het setje helemaal compleet.

Op hun eigen wijze vertolken ze de prachtige traditionals, veelal met Ierse invloeden.

Charly Jansen, Edwin Hekert en Peter Noppen spelen al tientallen jaren deze style van muziek. Op traditionele Amerikaanse wijze brengen zij Folk, Country-Blues, Old time Country en Bluegrass.

Charly Jansen heeft zelf jaren in de VS gewoond en heeft de sound helemaal eigen gemaakt. Deze heren zorgen voor het juiste geluid en sound.

Zondag 13 oktober (mainstage) Question Plaza

Blues van Texel!

Edwin is een authentieke Blues gitarist, gewapend met gitaar. De ene keer met band en de andere keer solo, maar nu solo op het Texel Blues festival. De bas lijn, de slag en slide solo partij spelend op gitaar en stampend op de vloer, de zang recht uit het hart.

Edwin is compleet in zijn element als hij de blues predikt.

Beïnvloed door de allerbesten en meest originele blues artiesten zoals Robert Johnson, John Lee Hooker en Howling Wolf, maar hij is nooit aan het naspelen, altijd uit een eigen gevoel op dat moment, of zoals hij zegt  “I play the blues but more,the way I feel them”.

Van origine een echte Texelse blues boy!

Stayokay vrijdag 11 oktober (19.00 uur) zaterdag 12 oktober (17.00 uur)

"Zeeuwse Bourgondiërs"

 

The Blue Clay speelt akoestische blues folk en americana. Inmiddels bekend door de een flinke dosis energie. Naast eigen werk speelt de band oude blues en hillbillynummers met invloeden uit bluegrass-, tex-mex- en zydeco muziek. 

In 2011 brengt de groep de cd 'Ready For Everything' uit met gastspelers Jan van den Berg en Hans van der Werf. Een jaar na deze release presenteert de band het inmiddels goed ontvangen album 'Shy But Dirty'. Hieraan werkten naast toetsenist Jan van den Berg ook banjopicker Francis Levoy en lapsteelspeler Geert de Heer mee. 'Shy But Dirty' bevat 13 eigen nummers en 1 cover en bestrijkt diverse stijlen. 

Naast voorprogramma's van bluegrassbands als The Pine Box Boys, Oakhurst, Whiskey Puppy en .357 Stringband speelde de band in diverse kroegen, op diverse bluesroutes en festivals in Nederland, België en Duitsland. The Blue Clay speelde o.a. op Kwadendamme Blues Festival, Baeker Side Bluesfestival in Beek, De Koninck Blues Festival in Delft, Midsummer Bluesnight, Leerdam Blues, Brielle Blues, Bevrijdingsfestival Zeeland, Barreblues, Zoetermeer Blues, Rock Earthfield, Blueshappening Zelzate, Blues Open Festival Geldrop, Schmölzer Blues Tage etc. 

‘Enthousiaste bluesband met veel potentie!’

 

The Journeymen: Blues, Southern Rock en Rock ’n Roll gebracht door een jonge, enthousiaste band. De band vindt zijn oorsprong in 2010, toen Huub, Mitchell en Laura elkaar op de middelbare school ontmoetten. De drie speelden al met elkaar in verschillende formaties, voordat The Journeymen officieel werd opgericht. Harmonicaspeler Daan voegde zich in 2012 bij de band. Sindsdien speelde de band onder andere op festivals als de Alkmaar Blues Expres en Texel Blues. Kroegen en restaurants zijn daarnaast ook bekend terrein voor de jonge muzikanten, die net zo graag in een akoestische als een elektrische setting spelen. Geïnspireerd door artiesten als Eric Clapton, The Allman Brothers Band, B.B. King en Jimi Hendrix speelt The Journeymen voornamelijk covers, al wordt er langzamerhand eigen werk gepresenteerd.

The Journeymen: oude muziek door jonge muzikanten, van lekker funky tot intense slow blues.

Please reload